dinsdag 26 juli 2016

Brugge - slot

Ons bezoek aan Brugge stond in belangrijke mate in het teken van onze zoektocht naar filmlocaties. Daarvoor 'moesten' we onder andere een boottochtje doen. In sneltreinvaart werden er een aantal markante punten van Brugge doorheen gejast. Op de foto hieronder het smalste restaurant van Brugge, in het steenkolen Engels van de gids was dat ook het smallest restaurant of Bruges.

115 Boottocht Smalste restaurant


De volgende foto is gemaakt na afloop van de boottocht tijdens onze wandeling naar de Groenerei.

136 Wandeling naar Groene Rei

Hieronder Godshuis De Pelikaan aan de Groenerei. De Brugse godshuizen werden opgericht voor arme ouderen. In het geval van De Pelikaan voor weduwen ouder dan 50 jaar. De Pelikaan stamt uit het begin van de achttiende eeuw en is in 1961 tot monument met wettelijke bescherming verklaard.

137 Groene Rei
157 Brug Minnewaterpark
Uitzicht vanaf de brug in het Minnewaterpark

Er zaten opvallend veel zwanen en andere watervogels in de Brugse grachten, vooral bij het Wijngaardplein. 

150 Zwaan155 WaterhoenWaterhoen

171 Vanaf Belfort toren

Hierboven het stadhuis vanaf de Belfort toren.
Hieronder ons restaurant van de laatste avond in Brugge: Pietje Pek. Een prima restaurant met veelal typisch Westvlaamse gerechten op de kaart. Alleen was de dinsdagavond niet de meest ideale avond om bij Pietje Pek te eten. Op woensdag zijn ze dicht en daarom willen ze op dinsdagavond niet met restjes blijven zitten. In de strijd tegen de verspilling lovenswaardig, maar dat betekende wel dat de halve kaart niet beschikbaar was. Wat niet wegneemt dat we er prima hebben gegeten.

178 Restaurant Pietje Pek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten