donderdag 28 juli 2016

Pont de Normandie

003 Etretat

De volgende dag hadden we weer een vrij lange route op het programma staan met bovendien een heleboel tussenstops. Het zou dus een  lange dag worden. Het eerste deel van de route leidde ons van Étretat naar de Pont de Normandie.

014 Brug voor de Pont de Normandie


Hierboven is de brug te zien waar we kort voor de Pont de Normandie overheen moesten. Ook een hoge en steile brug, maar het ziet er minder spectaculair uit dan de Pont de Normandie.


Pont de Normandie004 Pont de Normandie018 Pont de Normandie

De Pont de Normandie is een tuibrug op de plaats waar de Seine uitmondt in Het Kanaal. Wat meteen opvalt is hoe steil de brug is. Dit is om ervoor te zorgen dat er grote schepen onder de brug door kunnen. Kort voor de brug moet er tol worden betaald. Op deze plek is ook een parkeerplaats en je kunt naar de brug lopen. Hierboven de brug van een afstandje en het begin van het pad naar de brug.
010 Pont de Normandie012 Pont de Normandie

Je kon ook te voet de brug oversteken, maar het voetpad liep nogal dicht langs de rijbanen. Op de brug leek er van de steile helling niets meer over te zijn.
Hieronder het uitzicht in westelijke richting met in de verte de havenkranen van Le Havre.

013 Uitzicht van de Pont de Normandie


Bij de parkeerplaats kun je de weg oversteken via een bruggetje. Vanaf dit bruggetje heb je mooi uitzicht op de Pont de Normandie.

015 Pont de Normandie016 Pont de Normandie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten