zondag 31 juli 2016

Île de Brehat - de fietstocht

068 Noordpunt Ile-de-Brehat074 Noordpunt Ile-de-Brehat

Bij het haventje hebben we fietsen gehuurd om het eiland te verkennen. Eigenlijk bestaat Île de Brehat uit twee eilanden die op één punt door een 'brug' met elkaar zijn verbonden. De haven ligt in het zuiden van het zuidelijke eiland. We zijn begonnen met een fietstocht naar het verste punt op het noordelijke deel van Île de Brehat. De omgeving van de vuurtoren Paon is erg mooi.

077 Noordpunt Ile-de-Brehat083 Noordpunt Ile-de-Brehat080 Noordpunt Ile-de-Brehat
079 Noordpunt Ile-de-Brehat


Bij deze noordelijke punt van het eiland staat de Phare du Paon. De oorspronkelijke toren uit 1860 werd in 1944 door de Duitsers opgeblazen. De huidige toren stamt uit 1949.

073 Noordpunt Ile-de-Brehat
078 Noordpunt Ile-de-Brehat085 Noordpunt Ile-de-Brehat 087 Noordpunt Ile-de-Brehat086 Noordpunt Ile-de-Brehat met Gé


Op dit soort drukke locaties blijft het dierenleven meestal beperkt tot enkele vogels en insecten.

081 Meeuw089 Vlinder075 Vlinder

Pont ar Prad

093 Bij verbinden van de twee eilanden met Arjan090 Bij verbinden van de twee eilanden

De Pont ar Prad verbindt het noordelijke en het zuidelijke eiland. Van een brug is overigens niet echt sprake. Het lijkt eerder een soort dijkje waar je overheen fietst. Het water stond nog steeds zo laag dat er bootjes op het droge lagen.

091 Bij verbinden van de twee eilanden

102 Chapelle St Michel


In de buurt van de Chapelle St Michel aan de westkant van het zuidelijke eiland, staat aan de kust het kruis Croix Maudez. Dit kruis is opgericht ter nagedachtenis van een monnik die hier in de zesde eeuw een klooster stichtte. De belangrijkste reden om deze wat lastig te vinden plek te bezoeken is het mooie uitzicht.

100 La Croix de Maudez098 Uitzicht bij La Croix de Maudez

097 Uitzicht bij La Croix de Maudez099 Uitzicht bij La Croix de Maudez104 Ile-de-Brehat tussenstop106 Ile-de-Brehat tussenstopNa de tussenstop bij Croix Maudez zijn we teruggefietst naar de haven. We hebben de fietsen ingeleverd en de boot naar het vaste land genomen. Daarna zijn we naar het uiterste westen van Bretagne gereden. We hadden daar een heerlijk hotel geboekt voor twee nachten in Plougonvelin. In dat dorp valt weinig of niets te beleven, maar het is niet zo ver van de plek waar de boot naar het eiland Ouessant vertrekt. En dat was ons reisdoel voor de volgende dag.
Het hotel bleek helemaal nieuw te zijn en het personeel was erg vriendelijk en klantgericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten