dinsdag 9 augustus 2016

Betrayed

Deze Amerikaanse uit 1954 film speelt tijdens de Tweede Wereldoorlog onder het Nederlandse verzet. 

De film is deels opgenomen bij hotel De Kroon in Sittard en het stadhuis van Maastricht. Deze locaties hebben we proberen te vinden.

Betrayed (1954)Maastricht, 9 augustus 2016

De Gouden Leeuw op het rijksmonument van het gebouw van restaurant De Gouden Leeuw, is in de film te zien en hangt er nog steeds.Betrayed (1954)
Maastricht, 9 augustus 2016

Het stadhuis van Maastricht zit ook in de film. Bij het screenshot van de bladzijde hiernaast kijk je vanuit het stadhuis op de Markt. Vanwege een renovatie was het stadhuis gesloten. Daarom waren ook de trappen aan de buitenkant van het gebouw niet toegankelijk.

128 Stadhuis Maastricht
Maastricht, 9 augustus 2016


Betrayed (1954)
1 Stadhuis MaastrichtMaastricht, 10 augustus 2016

Op woensdag 10 augustus zijn we via Sittard naar huis gereden. De tussenstop in Sittard hadden we ingelast omdat daar ook opnames zijn gemaakt voor de film Betrayed. 
Hieronder hotel de Kroon dat tegenwoordig hotel Limbourg heet.

Betrayed (1954)
Sittard, 10 augustus 2016

Op de volgende beelden is de Sint-Michielskerk te zien.

Betrayed (1954)
Sittard, 10 augustus 2016

Veel minder goed herkenbaar is het uitzicht vanuit hotel De Kroon op de markt in Sittard.

Een aantal gebouwen is verdwenen of heeft andere kleuren gekregen. Herkenbaar is het balkonnetje bij het gebouw in het midden.

Betrayed (1954)
Sittard, 10 augustus 2016

Op de achtergrond het voormalige V&D gebouw waar men een tentoonstelling over waarschijnlijk beroemdste Sittardenaar, Toon Hermans aan het inrichten was. Net als in veel andere steden is ook dit V&D gebouw buitengewoon lelijk en rijp voor de sloop.


We hebben op een van de terrassen aan het plein nog een bescheiden lunch genomen en hebben daarna het laatste stukje van onze vakantieroute afgelegd, van Sittard naar Nijmegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten