zondag 7 augustus 2016

Walt Disney Studio's

05 Disney
Tickets

In de meer dan 25 jaar dat we al samen op reis gaan hebben we Disneyparken bezocht in Californië, Florida, Hongkong en Tokyo. Alleen de parken bij Parijs pasten niet eerder in een van onze reisschema's. 

41 Ratatouille


Het was een prachtige dag met een strak blauwe lucht. We zijn eerst in de rij gaan staan bij Ratatouille. Een attractie gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm. Het was een behoorlijk lange wachtrij, maar het was ook het absolute hoogtepunt van het park. Je zit in een karretje dat als het ware door de filmscènes rijdt. Erg mooi gedaan.

03 Art of Disney Animation08 Toon Studio's


Het hoge gebouw op de achtergrond is de Tower of Terror. Een attractie die in de meeste Disneyparken is te bewonderen. Het idee is dat je in een lift zit die op hol slaat. Daarbij wordt er flink met de zwaartekracht gespeeld. De versie in Parijs is net als die in Amerika gebaseerd op de tv-serie The Twilight Zone. In Japan gebruiken ze een ander verhaal omdat de serie daar niet bekend is. De laatste keer dat we in een Tower of Terror waren geweest was in Japan in 2014. De rit in Parijs is heftiger.

01 Bij ingang tramritjeTower of terror


We hebben ook nog de Studio Tramtour gedaan. Je wordt daarbij in een treintje over het terrein gereden en komt daarbij langs enkele (fictieve) filmsets. 

37 Auto 101 Dalmatiërs
Auto uit 101 Dalmatiërs bij de ingang van de Tramtour


In de stukjes tussen de filmsets hadden ze decorstukken in de berm gezet. Het zag er nogal knullig uit. Een beetje Disney onwaardig.

24 Tramritje25 Tramritje

Hieronder de set van de tv-serie Dinotopia, ook hier gebeurt helemaal niets als je er langskomt.

13 Tramritje


Het spectaculairste deel van de Studio Tram Tour is Catastrophe Canyon. Het trammetje stopt hier en wordt door elkaar geschud. Je moet het gevoel hebben dat je midden in een scène zit waarin een truck vlam vat en er vervolgens ook nog een overstroming plaatsvindt.
Inmiddels wordt de tramtour volledig herbouwd. Dinotopia wordt vervangen door Star Wars en Catastrophe Canyon en Reign of Fire worden uitgebreid.

15 Tramritje21 Tramritje19 Tramritje

Onder een afdakje staan een heleboel auto's die bekend zijn van films of tv-series.

29 Tramritje31 Tramritje

Reign of Fire is een andere scène waar je langskomt. In deze film ontwaken draken en roeien de mensheid grotendeels uit. De ellende begint tijdens werkzaamheden aan de metro in Londen.


33 Crush´s coaster met Arjan
Crush's Coaster, een achtbaan langs koraalriffen
 
40 Toystory
Buzz Lightyear bij de ingang van Toy Story Land


42 Fontein


Aan het eind van de middag hebben we weer de shuttle naar het hotel genomen. Het was onze laatste nacht in Frankrijk en onze laatste dag mooi weer tijdens de reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten