zaterdag 6 augustus 2016

Le Hameau de la ReineHet Franse hof kreeg veel verwijten van spilzucht en decadentie. Marie Antoinette liet daarom dit boerendorpje bouwen om er als boerin te kunnen leven. Het ziet er uit als een door Anton Pieck ontworpen kinderboerderij die nog steeds in bedrijf is voor de toeristen.
Marie Antoinette schijnt samen met de hofdames de koeien te hebben gemolken en ze hoedde zelf de geparfumeerde schapen.
Op de ansichtkaart hierboven staat het Petit Trianon en enkele gebouwen uit Le Hameau de la Reine.

115 Le Hameau en omgeving120 La Maison de Jardinier122 Le Hameau en omgeving


Hieronder de Marlborough Tower. De kelder van deze als vuurtoren vormgegeven toren werd gebruikt voor de opslag van visgereedschap en boten. Het bovenste deel van de toren werd gebruikt om via signalen te communiceren met het kasteel. Hierboven een paar kleinere gebouwtjes. Het woonhuis was niet te bezichtigen vanwege een renovatie.


116 Le Hameau en omgeving


In het boerderijgedeelte waren veel dieren te aanschouwen, zoals de hippiekip, een moddervet konijn, een Afrikaanse knobbelzwaan en in het meer zaten heel veel vissen.

128 Boerderijdieren126 Dik konijn132 Afrikaanse knobbelgans135 Vissen


Hiermee hebben we ons bezoek aan Versailles beeindigd. Ons overnachtingshotel lag aan de andere kant van Parijs. Ons navigatiesysteem probeerde ons dwars door de stad te sturen. Toen we de Eiffeltoren dichterbij zagen komen hebben we alsnog gekozen voor een route langs de zuidkant van Parijs.

144 Kasteel Versailles tuinen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten